Roller og tillatelser
Opprett og administrer roller, tildel tillatelser på handlingsnivå og se hvilken tilgang en bruker faktisk har.
Rolleliste
Opprett egendefinerte roller, styr hva hver rolle kan gjøre, og se rolletildelinger i rolletabellen. Tabellen inneholder Vadios innebygde roller og eventuelle egendefinerte roller bedriften har opprettet.
| Kolonne | Hva den viser |
|---|---|
| Rollenavn | Navnet og ikonet som er tildelt rollen. |
| Merke | Standard for innebygde roller eller Egendefinert for roller bedriften har opprettet. |
| Tilgangssammendrag | Full tilgang for rollen Eier, antall tillatelser for andre roller, eller Ingen tilgang når rollen ikke har noen tillatelser. |
| Medlemmer | Antall personer som har rollen, eller Ingen ennå når rollen ikke har medlemmer. |
| Handlinger | Opprett en Ny rolle, rediger eller kopier en eksisterende rolle, eller slett en egendefinert rolle. |
Innebygde roller
Vadio har tre innebygde roller for vanlige ansvarsnivåer. Innebygde roller vises før egendefinerte roller og kan ikke slettes.
| Rolle | Ikon | Beskrivelse |
|---|---|---|
| Eier | Krone | Har full tilgang gjennom bedriftens overordnede tilgang. Rollen Eier kan ikke redigeres, kopieres eller slettes. |
| Admin | Skjold | Har bred administrativ tilgang til firmainnstillinger og driftsområder. |
| Medlem | Bruker | Har vanlig tilgang basert på tillatelsene som er tildelt rollen. |
Opprette og administrere roller
Ny rolle
Velg Ny rolle på rollesiden for å åpne redigeringen med en tom rolle. Legg til navn, velg ikon og sett opp tillatelsene før du lagrer.
Redigere en rolle
Velg en hvilken som helst rolle unntatt Eier for å åpne redigeringen. Du kan også velge Rediger fra handlingsmenyen på raden.
Kopiere en rolle
Velg Kopier for en rolle som ikke er eier, og bekreft. Vadio oppretter en ny egendefinert rolle med de samme tillatelsene og åpner den i redigeringen, der du kan gi den nytt navn eller justere tilgangen.
Avvikle en rolle
Slett er bare tilgjengelig for egendefinerte roller. Hvis noen fortsatt har rollen, er handlingen deaktivert og viser Flytt brukere først. Flytt disse personene til en annen rolle før du sletter, og bekreft deretter slettingen i dialogen.
Rollen Eier kan ikke redigeres, kopieres eller slettes.
Rolleredigering
I rolleredigeringen setter du opp rollens navn, ikon, modultilgang og tillatelser for enkelthandlinger.
Navn og ikon
Skriv inn et navn som beskriver rollens ansvar, og velg et ikon som gjør det lett for administratorer å kjenne igjen rollen i rollelisten.
Tillatelsesområder
Tillatelsene er delt inn i seks områder:
| Område | Hva det dekker |
|---|---|
| Salg | Kundeemner, avtaler, kontakter, selskaper, ordrer, fakturering, skjemaer, tilbud, produkter og salgsrapportering. |
| Inspeksjon | Inspeksjoner og tilhørende inspeksjonsarbeid. |
| Møter | Møter, opptak og sjekklister. |
| Booking | Bookinger og bookingrelatert arbeid. |
| Innstillinger | Firmainnstillinger og fakturering. |
| Kjede | Kjedeoversikt, fordeling av kundeemner, kurs, kompetanse, intranett, bemanning, kunngjøringer, ressurser og kjedeoppsett. |
Modultilgang
Hver modul bruker én av tre tilgangsmodeller:
- Oppføringsbasert tilgang: Velg Ingen tilgang, Se egne eller Se alle.
- Lesetilgang: Slå på avkrysningen Se for å la rollen se oppføringer i modulen.
- Kun handlinger: Sett opp enkelthandlinger uten en tilgangsinnstilling på modulnivå. Denne modellen brukes for oppsettsmoduler.
For oppføringsbaserte moduler betyr Ingen tilgang at brukeren ikke kan se oppføringer. Se egne begrenser tilgangen til oppføringer brukeren eier eller er tildelt. Se alle gir tilgang til alle oppføringer i bedriften.
Handlingstillatelser
Handlinger styrer hva en rolle kan gjøre når den har tilgang til en modul. Handlinger uten omfang bruker én avkrysning. Handlinger med omfang har egne valg for Egne og Alles.
Gi tilgang til brukerens egne oppføringer, alles oppføringer eller begge deler når handlingen støtter omfang. Bruk Gi alle eller Fjern alle i en modul for å oppdatere alle tilgjengelige tillatelser på én gang.
Tilgangssammendraget bruker disse omfangsmerkene: Bare dine egne, Alles og Egne og alles.
Din tilgang
Siden Din tilgang viser de faktiske tillatelsene dine basert på rollen du har nå. Den viser tilgangen du faktisk har, inkludert full tilgang som er gitt til en eier.
Rolleidentitet
Delen for rolleidentitet viser rollenavnet og ikonet ditt, sammen med en rolletype:
- Standard betyr en innebygd rolle.
- Egendefinert betyr en rolle bedriften har opprettet.
- Full tilgang betyr en eier eller en annen rolle med full tilgang.
Modulvisning
Bla gjennom modulene i sidemenyen for å se den faktiske tilgangen. Hver modul viser ett av disse tilgangsmerkene:
- Ingen tilgang
- Ser egne oppføringer
- Ser alle oppføringer
- Kan se
Siden viser bare moduler med minst én tildelt tillatelse. Hvis ingen tillatelser er gitt, viser den Ingen moduler ennå og ber deg kontakte en administrator.
Handlingsstatus
Hver handling viser om rollen din tillater den.
| Status | Betydning |
|---|---|
| Tillatt | Handlingen er tillatt. |
| Ikke tillatt | Handlingen er ikke tilgjengelig. |
Handlinger med omfang viser også hvilket omfang som gjelder: Bare dine egne, Alles eller Egne og alles. Handlinger uten omfang viser status uten omfangsmerke.
Sikring ved tildeling
Vadio beskytter tilgangen til bedriften når administratorer endrer rollen til en person. Disse begrensningene gjelder når roller tildeles, fjernes eller endres.
| Begrensning | Hva som skjer |
|---|---|
| Kan ikke endre egen rolle | Du kan ikke endre din egen rolle. Grensesnittet viser Du kan ikke endre din egen rolle. |
| Brukere som ikke er eier kan ikke tildele eller fjerne rollen Eier | Bare en eier kan gi eller fjerne eiertilgang. Andre brukere ser Kun eier. |
| Den siste eieren kan ikke endres til en annen rolle | Gjør en annen person til eier først. Grensesnittet viser Gjør noen andre til eier først. |